Mətbəxlərdə istifadə olunan hiylələr

Mətbəxlərdə istifadə olunan hiylələr

  • Çili bibərini sevirsiniz, ancaq onun həddən artıq acılığı sizi qorxudur? Bibərin tumlarının və aralıqlarını kəsin. Daha sonra tərəvəzi yuyun. Qoxu qalacaq, acılıq isə meydanı tərk edəcək.
  • Kartofu yağda qızartmadan necə xırt-xırt olmasını təmin etmək olar? Kartofun üzərinə bir miqdar un səpin və qarışdırın. Daha sonra bişirin.
  • Qaymaqlı şirniyyatın kalori dəyərini azaltmaq üçün qaymağın 3/4 hissəsini yumurta ağı ilə əvəz edin.
  • Tərəvəzləri bişirərkən onları soyuq suya atmalısınız yoxsa qaynayan suya? Cavab çox sadədir: yerin üzərində yetişən tərəvəzləri soyuq, yerin altında yetişənləri isə qaynar suya atmaq gərəkdir.
  • Mükəmməl xəmirin sirri sadədir: unun çəkisi şəkər tozunun çəkisi ilə, yumurtanın çəkisi isə yağın çəkisinə bərabər olmalıdır.
  • Sitrus meyvələrindən bol şirə almağın bir neçə üsulu var. Ən effektiv üsullardan biri isə meyvəni bir müddət isti suda saxlamaqdır.
  • Hər kəs bilir ki, xəmiri yaxşıca yaymaq üçün masanın üzərinə un səpmək gərəkdir. Əgər şirniyyat bişirməyə hazırlaşırsınızsa, unu kakao tozu ilə əvəz edin. Şirniyyat daha ətirli alınacaq.
  • Mükəmməl steyk hazırlamaq üçün tavanı yaxşıca qızdırmaq şərtdir. Tavadan buxar çıxırsa, bişirməyə başlaya bilərsiniz.
  Mənbə. bildirchin.az
568 Views